Bardzo proste w obsłudze urządzenie, które daje możliwość przygotowała w pełni profesjonalnych wędlin w warunkach...
Producent przedstawia szynkowar z garnkiem do parzenia w płaszczu wodnym - produkt idealny do przyrządzania mięs oraz...
Garnek ze stali nierdzewnej, ze szklaną pokrywką, nitowanymi uchwytami i koszem, to świetne uzupełnienie dla szynkowaru...
Szynkowar to urządzenie do przygotowywania mięs, które działa na zasadzie parzenia wodnego. Podczas procesu parzenia...
Producent przedstawia urządzenie idealne do przyrządzania mięs. Szynkowar przeznaczony jest do wyrobu pysznych...
Szynkowar BROWIN na 1,5 kg - zestaw z termometrem i woreczkami do przygotowywania domowych wędlin Zestaw idealny do...
Producent przedstawia szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych, parzonych wędlin domowym sposobem. Jest prosty w...
Szynkowary i akcesoria w sklepach Mrówka
Samodzielne wykonywanie przetworów owocowych często prowadzi także w stronę wędliniarstwa. Wobec kiepskiej jakości wędlin oferowanych w masowej sprzedaży warto na własną ręką spróbować je przygotować. W realizacji tego celu może być przydatny szynkowar. Urządzenie przyda się do gotowania i przyprawiania wędlin na własny sposób. Ponadto naczynie może przydać się także do przygotowywania dań wegetariańskich. W działach związanych z przetwórstwem w marketach Mrówka można znaleźć kilka szynkowarów o różnych rozmiarach. Ponadto znajdują się tu także akcesoria pomocne podczas przygotowywania potraw. Renomowany dostawca i producent jest gwarancją wysokiej jakości urządzeń, co daje większe szanse na końcowy sukces.
Szynkowar - co to jest i jak działa?
Szynkowary to proste urządzenia kształtem przypominające tradycyjne garnki z pokrywą. Wykonane są najczęściej z wysokiej jakości stali nierdzewnej, co wpływa na trwałość produktu. Wewnątrz niektórych szybkowarów znajduje się wkład w postaci cylindra z siatki. W szybkowarze można umieścić potrawy mięsne lub wegetariańskie, które następnie będziemy dusić w temperaturze nieprzekraczającej 90 stopni. Utrzymanie temperatury i zapewnienie szczelności pojemnika sprawi, że przygotowane wędliny będą soczyste. Samodzielne ich przygotowanie jest gwarancją, że wewnątrz nie znajdują się żadne szkodliwe substancje. Ponadto samodzielnie można modyfikować dobór przypraw i dodatków, co zmieni smak przygotowywanych potraw.
Jak wybrać odpowiedni szynkowar?
Najważniejszym parametrem, na jaki warto zwrócić uwagę kupując szynkowary, jest ich objętość. Najmniejsze naczynia mają 0,8 litra objętości i sprawdzają się do przygotowywania potraw dla dwóch osób. Jeśli przetwórstwo stanie się naszą pasją i zechcemy podzielić się nią z innymi, warto sięgnąć po urządzenia o objętości 1,5 lub nawet 3 litry. Z pomocą takich dużych naczyń można przygotować smakowite szynki dla całej rodziny na okres świąteczny.
W asortymencie sklepów znajdują się także dodatkowe akcesoria, które pozwalają na skuteczną pracę z użyciem szybkowara. Przede wszystkim są to termometry, z pomocą których łatwo można kontrolować temperaturę przygotowywania potraw. Jeśli wybieramy szybkowar bez wkładu w postaci siatki, warto sięgnąć po woreczki jednorazowe, które ułatwiają przygotowywanie potraw. Sprawdzają się także do ich przechowywania i sprawiają, że w fazie gotowania mięso zachowuje stabilną konsystencję.