158 Mrówka ruszyła w Tomaszowie Lubelskim2014-04-08

W Tomaszowie Lubelskim, 5 kwietnia 2014 r., został otwarty 158 sklep PSB-Mrówka przez firmę Sławex. Jest to już druga Mrówka po Hrubieszowie, którą otworzyli właściciele, państwo Barbara i Zbigniew Sławińscy.

Obiekt ma 2000 mkw. powierzchni sprzedażowej oraz 500 mkw. przeznaczone zostało pod ogród zewnętrzny. W markecie zatrudnionych zostało 27 osób.
Otwarcie było poprzedzone szeroką akcję reklamową w gazetkach promocyjnych, na billboardach oraz w lokalnej prasie.

Tomaszów Lubelski liczy 20 tys. mieszkańców i jest położony na Roztoczu Środkowym w południowo-wschodniej części województwa lubelskiego przy granicy ukraińskiej. W dniu otwarciu Mrówkę w Tomaszowie odwiedziło również wielu klientów z powiatu, który liczy ponad 85 tys. mieszkańców.

Asortyment w Mrówce jest bardzo zróżnicowany, duży nacisk właściciele położyli na dział dekoracyjny, dział ogrodowy i budowlany. Klienci oprócz produktów detalicznych mogą liczyć na fachową pomoc w doborze materiałów instalacyjnych i budowlanych. Każdy klient, który dokonał nawet najmniejszych zakupów dostawał drobny upominek, co godzinę za największe zakupy były rozdawane różne prezenty, a za największe zakupy tego dnia dla klientów przygotowano nagrody: telewizor, rower, tablety i nawigacje, natomiast nagrodą główną w dniu otwarcia był skuter.

Marzena Mysior-Syczuk
Koordynator ds. Public Relations